Beschrijving

 
Het huis
 
Casa Ladeira is een ruime en van alle gemakken voorziene, gelijkvloerse bungalow in particulier bezit. Het bevindt zich aan een rustige,
doodlopende en geasfalteerde straat. Vanaf het huis is het uitzicht spectaculair op zee, bergen en het dorp Boaventura.
 
De toerit vanaf de straat voert naar twee eigen parkeerplaatsen naast het huis.
Het huis is geschikt voor max. 6 personen en een baby (tot ca. 2 jaar), waarvoor een campingbedje en kinderstoel beschikbaar zijn.
Ook is het rolator vriendelijk ontworpen en dus geschikt voor mensen, die minder goed ter been zijn. Niet geschikt voor rolstoel in huis.
De bungalow heeft een ruime living van 35m2 met een eethoek voor 6 personen en een ruime zithoek met zeezicht.

Zithoek
 

Eethoek
 
 
Een goed ingerichte, separate keuken met bijkeuken, waar zich een wasmachine bevindt, maken het geheel compleet.

 
 
Masterbedroom (v.a. 5 personen)
 
3 slaapkamers, waarvan één masterbedroom. Alle slaapkamers zijn hebben uitzicht op zee en zijn voorzien van ruime inbouwkasten en
een kaptafel. Voor de masterbedroom met eigen bad- en kastenkamer bevindt zich een overdekt terras met zeezicht.
 
Het huis heeft 3 badkamers.
Detail uit één van de badkamers
 
 

Vanuit de living bereikt u een ruim overdekt terras aan zeezichtzijde met ruime tafel en stoelen. Grenzend aan de zuidzijde van de living
bevindt zich een zonneterras van 40 m2 met uitzicht op zee en de tuin, waar  zich een grote barbecue in Madeira-stijl bevindt.
Doordat Casa Ladeira maar op 200 m hoogte ligt, kunt u genieten van een zacht zeegeluid en bij helder weer is het op 75 km afstand
gelegen zustereiland Porto Santo te zien.
 
Zonneterras
 
De bbq functioneert
 
bbq.JPG
Klaar voor een gezellige bbq met vast zitje
 
Het huis is voorzien van een uniek, aan het Madeira klimaat aangepast verwarmings- en ventilatiesysteem, waardoor het mogelijk is, hier ieder seizoen comfortabel te verblijven. Om het nog gezelliger te maken is er een houtkachel, waarvan bovendien de warmte ook meegenomen wordt in het systeem.

Het huis is gelegen in het rustige Lombadinha, een klein dorpje tussen Boaventura en Ponta Delgada, aan de rand van het eeuwig groene laurierwoud, genaamd Laurissilva, dat deel uitmaakt van het Unesco Werelderfgoed.
Zowel voor rustzoekers als ook verwoede wandelaars is het een schitterende uitvalsbasis om het eiland te verkennen via grote uitvalswegen, die u snel naar uw vakantieactiviteiten voeren. Aan de hoofdweg op 5 minuten loopafstand bevindt zich een bushalte; een huurauto is echter zeer aan te bevelen.
Het noorden van Madeira, waar Casa Ladeira zich bevindt, is ongerepter dan het zuiden. Het is het meest intacte deel van het oorspronkelijk ruige landschap met prachtig begroeide hellingen en steile rotsen, waarin men één met de natuur kan worden. Er zijn wandelpaden langs de levadas door bossen en ongerepte natuur met geweldige vergezichten op de soms woeste Atlantische oceaan.
In het nabij gelegen Ponta Delgada hebben wij met een klein hotel de afspraak dat onze gasten gebruik mogen maken van het ruime privé zwembad, ook geschikt voor kinderen. Vanaf 16.00 kan hier ook een drankje en een heerlijke maaltijd genuttigd worden.
 
Swimming pool in Ponta Delgada
 

Een verblijf in Casa Ladeira schept alle voorwaarden, om van een heerlijke vakantie op het wonderschone eiland Madeira te genieten.
 
 

 Uitzicht op Boaventura 

Gallery