Vluchten

Vliegmaatschappijen/reisinformatie

Voor Madeira dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een identiteitskaart die nog geldig is tot zes maanden na verblijf. Portugal is een Schengenland, het kan zijn dat u bij aankomst op de luchthaven van Funchal uw paspoort niet meer hoeft te tonen.

(bron: reisspecialist Madeira)

Aanbevolen vanuit Nederland voor een rechtstreekse vlucht naar Funchal is Transavia.

Volgens eigen onderzoek heeft Transavia de gunstigste vliegtarieven. Alle andere maatschappijen zijn vaak schijnbaar goedkoper maar vliegen niet rechtstreeks. Dit kan het totaal verhogen, denk aan oponthoud op vliegveld in Portugal en de daarbij komende kosten (eten en drinken).

Bovendien zijn de vertrek- en aankomsttijden vaak ongunstig, midden in de nacht b.v. Dit maakt het moeilijker voor de reisiger om op een normaal tijdstip op het uiteindelijke doel aan te komen.

Transavia heeft een soort van lijnvlucht: op maandag en donderdag vanaf Amsterdam om 6.45 uur en aankomst altijd om 9.30 uur plaatselijke tijd. De terugvlucht is altijd om 10.30 plaatselijke tijd met aankomst op Schiphol om 15.30 Nederlandse tijd.

Kleine verschuivingen in tijd zijn mogelijk. Soms zijn er ook extra middagvluchten.

Ondanks deze tip van ons als vaste Madeiragangers geven wij onderstaande links naar de diverse vliegmaatschappijen:

Vanuit Nederland

Transavia

Tap Portugal

Goedkope vluchten

Vanuit Belgie :

Flytap

Thomas Cook

Vanuit Duitsland :

Tap Portugal

Condor

Tuifly

Skyscanner

Online inchecken Transavia.com

Transavia biedt de mogelijkheid om via het internet de heenvlucht per transavia.com on-line in te checken. Dit kan vanaf 24 uur voor vertrek en er bestaat de mogelijkheid om thuis al uw stoelen te kiezen. Voordeel hiervan is dat u op Schiphol niet in de rij hoeft te staan en uw bagage aan een speciale bagagebalie kunt afgeven.

Het vluchtnummer, de luchthaven van vertrek en vertrekdatum samen met uw naam zijn voldoende om in te checken.

Informatie handbagage

Wellicht ten overvloede vermelden wij nog even dat het verboden is vloeibare stoffen in uw handbagage mee te nemen. Dit is beperkt tot 100 ml per aparte verpakking en dient te zijn verpakt in een doorzichtig plastic zakje, te verkrijgen op Schiphol. Onder vloeistoffen vallen shampos, tandpasta, parfums, lotions, zonnebrand, gels, crèmes, drank etc.

Uitzondering zijn babyvoeding en medicijnen, die benodigd zijn tijdens de duur van de vlucht.

Vloeibare stoffen mogen wel in de bagage die via de incheckbalie worden meegenomen. Zie hiervoor ook de meest recente informatie van Schiphol.

Uw handbagage (max. 1 stuks per persoon) mag max. 56x45x25 cm zijn en het gewicht in totaal 10 kg. Zie handbagage https://www.transavia.com/nl-NL/service/regels-handbagage/

Tip: Indien u medicijnen gebruikt, adviseren wij u deze mee te nemen in uw handbagage en voor vertrek bij uw apotheek een medicijnenpasport in het Engels op te vragen.

Moelijk lopen?

Kijk op assistentie op Schiphol .

Bij een onverhoopte vermissing van uw bagage bij aankomst in Funchal, zal er worden gevraagd naar een nauwkeurige omschrijving van uw koffer: kleur, merk en type zal worden gevraagd. Als uw bagage wordt terugevonden, zal deze kosteloos bij Casa Ladeira worden aangleverd.

Gallery